Så inreder du tidlöst med svart och vitt

Det är väldigt svårt att hänga med i alla inredningstrender som kommer och går hela tiden. Har du då en bra bas är det lättare att justera de mindre sakerna som textilier och annan mindre dekoration för att följa trenderna. Det blir både billigare och kräver mindre tid när du bara behöver byta ut de små sakerna och kan låta de större möblerna vara. Det finns väldigt få färger som är så klassiska som svart och vitt, som passar till allt och aldrig blir omodernt.

 

Inred väggarna med svart och vitt

 

Den mest klassiska och eleganta väggfärgen är vit. I längden kan vitt dock bli ganska tråkigt, om du inte piffar upp väggarna lite. För att ge lite extra liv åt dina vita väggar finns inget bättre än tavlor. Skaffa några snygga svartvita posters som du sätter upp med svarta ramar så skapar du kontraster och dramatik på dina väggar. Blanda ljusa och mörka motiv så att du får en härlig blandning medan de alla matchar i och med att de går i samma färgskala, svart och vitt. Du kan skapa en hel tavelvägg med dina tavlor för att skapa en mäktig känsla i rummet. Du kan antingen hänga upp dem i prydliga rader eller i en slags oordning för att skapa kontraster och göra att de känns lite mer levande.

Inred hela rum med svart och vitt

Trots att det enbart handlar om två färger finns det så oändligt många sätt du kan kombinera dem. Det är en av anledningarna till att svart och vit inredning fortfarande känns tidlös och stilsäker. För att få ditt hem att kännas större och luftigare ska du främst satsa på vita väggar och svarta detaljer. Vitt får alla rum att kännas större än vad de är. Du kan inkorporera svart och vitt i de flesta möblemang. Till exempel en svart soffa med vita kuddar och filtar eller ett vitt matbord omgivet av svarta stolar med vita dynor. Se till att du skapar en helhet i rummet genom inredningsdetaljer i de rätta färgerna. Det blir väldigt snyggt om du har olika material på dina dekorationer så att det inte blir för enformigt, vilket det kan bli när du bara har två färger att jobba med. Om du tycker att enbart svart och vitt känns lite för enkelt kan du inreda i gråskala så att allt fortfarande matchar och hänger ihop trots att du lagt till en färg i mixen. Den gråa färgen binder ihop det svarta och det vita på ett oerhört fint sätt. Men om du fortfarande känner att det är för enkelt och enformigt kan du lägga till ytterligare en färg som du sedan enkelt kan byta när du känner för det. Använd då din tillvalda färg på kuddar, filtar, mattor, dekorationer och grönska. Du gör att hela rummet känns mer levande om du lägger till växter i olika storlekar. Antingen stora som står direkt på golvet eller lite mindre som står på fönsterbrädor, bord eller byråar. Då får du in en grön färg som kan piffa upp allt.