Snyggt och funktionellt kök med designartiklar

Köket är ett av de mest använda rummen i en bostad. Här ska det inte bara lagas mat och ätas, här väljer också många att sitta och jobba eller syssla med olika hobbyprojekt. Det är ett rum med många möjligheter men till skillnad från till exempel vardags- eller sovrummet har det extra höga krav på funktion och hygien.

 

När det kommer till inredning ligger den stora skillnaden ofta i detaljerna. Genom att skaffa dekorativa men också oerhört användbara köks- och barföremål från Dorre finner du den perfekta balansen mellan form och funktion. Från ljusstakar och tidningsställ till pizzaspadar och tillbringare – här kan du som gillar design hitta allt du behöver till mycket bra priser.

 

Kombinera tradition med innovation

Grundidén bakom det dalsländska familjeföretaget Dorre har alltid varit att kombinera köksutrustning och hushållsföremål med eleganta och trevliga former. En drink ser så mycket festligare ut om den hälls upp i ett kul kärl eller en bägare och med ett elegant knivset skär du enkelt upp allt från frukostbrödet till kött och grönsaker. Höj stämningen med vackra ljusstakar i traditionellt järnsmide och välj glasunderlägg i svart skiffer som lika gärna hade passat i vikingahemmet som i en modern lya. Just kontraster mellan nytt och gammalt är väldigt vackert i ett kök och därför fungerar material som sten, trä och metall extra väl här.

Förvara snyggt

Eftersom det är mycket som ska göras i ett kök blir det lätt belamrat väldigt snabbt. Om du inte har tillräckligt med skåp och lådor för allt som ska finnas här kan du istället välja att satsa lite extra på smart förvaring där du kombinerar dolt med öppet. Det innebär att du låter mycket ligga framme fast i snygga lådor och korgar som blir en del av inredningen. Du behöver inte ha bröd i brödskrinet utan kan istället välja att förvara saker som soppstaven eller tandpetare och servetter där istället för att låta dem bara stå och skräpa. Skaffa ett vinset med korköppnare, droppstopp och förslutare som kommer i en förvaringsask som ser ut som en vinflaska. Det är oerhört praktiskt och kan samtidigt stå framme på köksbänken utan att störa.

Hitta inspiration

Om du känner dig lite osäker på hur du vill inreda ditt kök kan du hitta massor med inspiration från tidningar som Residence eller olika bloggar. Det fullkomligen kryllar av inredningsprogram på både SVT och olika streamingtjänster och de är både underhållande och intressanta på en och samma gång.

Tänk också på att det alltid finns möjlighet till förändring. Många upplever en hel del beslutsångest när de ska inreda sina hem och därför är det alltid smart att satsa på ett relativt neutralt grundprojekt som du sedan utsmyckar med personliga och trevliga detaljer.