Inred dina väggar

Ett rum känns inte riktigt levande om väggarna står helt tomma. Med väggdekorationer öppnar du upp en helt ny nivå av inredning som är kul att utforska. Det bästa med väggdekoration är att det inte tar upp särskilt mycket plats och du kan själv avgöra om du vill att rummet ska kännas stort eller litet enbart med hjälp av väggdekorationer.

 

Använd tavlor och ramar

Om du vill inreda med något som tar upp så lite plats om möjligt ska du använda dig av tavlor och ramar. Med tavlor kan du sätta upp några få eller rätt många beroende på vilken stil du är ute efter. Med några få tavlor får du en minimalistisk stil, då är det snyggast med liknande färger, gärna svartvitt, och liknande motiv. Gärna även upphängda symmetriskt med likadana ramar. Om du istället vill skapa en tavelvägg ska du hitta flera snygga tavelramar som på något sätt matchar och sedan sätta upp dem huller om buller på väggarna. Sedan ska du fylla dem med olika sorters konst. Det kan vara allt från posters till målningar eller citat. Något som är väldigt inne nu för tiden är linjekonst där en linje ofta bildar en kvinnokropp eller ett ansikte. Om du inte vet vad du vill sätta upp på väggen kan du hitta tips och inspiration lite överallt på internet. Det bästa med att inreda med tavlor är att du väldigt snabbt och enkelt kan byta ut de motiv du har i ramarna utan att behöva göra om allt. Vill du att rummet ska kännas större ska du använda dig av speglar då de skapar en känsla av ett djup och en rymd som egentligen inte finns. Du behöver heller aldrig oroa dig för om de kommer passa in med resterande inredning eftersom de reflekterar sin omgivning.

Inred med hjälp av förvaring

Om du vill slå två flugor i en smäll kan du inreda med hjälp av förvaring. Speciellt hyllor och bokhyllor i olika storlekar gör sig väldigt fina på väggen. Du kan då blanda böcker med souvenirer, foton, växter och prydnader. Du kan såklart även förvara annat där om du har något annat du tycker är snyggt som du vill visa upp. Det blir snyggast om du har en lagom blandning mellan olika sorters dekorationer så att det känns som att allt är valt med omsorg och planering. När du ska inreda en tom vägg ska du tänka på vad du tycker är fint och sedan anpassa resten efter din egen smak. Om du har några fina växter på dina hyllor gör du att väggen känns levande, vilket kommer lyfta hela rummet. Även lampor är bra att ställa på hyllor så att rummet får mer ljus, vilket gör att det känns fräscht. På kvällar och mörka dagar är det fint om du har några ljushållare utställda bland hyllorna. Se bara till att de har tillräckligt med plats ovanför för röken att ta sig ut utan att missfärga vad som än finns ovanför, till exempel andra hyllor.