Trevlig tavelvägg

 

Det är inte särskilt svårt att skapa en tavelvägg. Det du behöver är ett visst antal tavlor, spik och hammare. Om du däremot vill att din tavelvägg ska se mer professionell ut måste du lägga ner lite mer tid på planeringen, hur tavlorna ska hänga samt vilket motiv du vill ha.

Vilka motiv du ska använda dig av är något du måste bestämma. Du kan välja mellan att hänga upp fotografier på dig och dina nära eller endast blandade motiv du tycker om. Det är nämligen inte alla som gillar att se fotografier på sig själv och väljer hellre bilder på blommor eller djur.

Tips på hur du skapar en tavelvägg

Det finns flera tips på hur du kan skapa en tavelvägg. Det viktigaste är att du skapar den som passar dig och din stil. Här kommer några tips på hur du kan sätta ihop din perfekta tavelvägg.

  • Stilrent. Är det en stilren stil du vill ha bör du fokusera på ramar med samma färg och tjocklek. Det kommer göra att tavelväggen ser elegantare ut jämfört med olika storlekar och färger. Det många oroar sig för är att detta kan leda till en tavelvägg som ser väldigt stel ut. Men det beror helt enkelt på vilket motiv du väljer att hänga upp.
  • Mixa ramar. Vill du verkligen visa din personlighet i tavelväggen kan du mixa storlekar, färger och former. Du behöver inte följa några speciella regler, det viktiga är att du blir nöjd med resultatet. Tänk dock alltid på att lägga ut tavlorna på golvet för att se hur och var de ska hänga.
  • Personliga fotografier. Du väljer som sagt själv vilka motiv du ska hänga upp. Om du har barn kan det vara trevligt att hänga upp foton av dem. Kanske från att de var nyfödda till den ålder de är idag. Det blir lite av en tidslinje vilket är trevligt att se. Du kan även välja att hänga upp tavlor som står för dina intressen ifall du inte vill ha klassiska foton upphängda.
  • Hitta bilder på nätet. Det finns flera hemsidor som säljer tavlor och posters du kan använda till din tavelvägg. Skulle du däremot inte hitta några du tycker om kan du leta efter frilansare som säljer foton och köpa de du tycker om. Dubbelkolla dock alltid om det är tillåtet för dig att skriva ut dessa.