Trendig inredning

Det här med att hålla sig trendig är inte alltid det lättaste. Särskilt med tanke på att trender är något som ständigt kommer och går. Därför tänkte vi i det här inlägget gå igenom några trender som råder just nu inom inredning.

 

Fiskbenparkett

 

Om vi börjar med en trend som stått stadigt sedan ett bra tag tillbaka är golv av fiskbenparkett något som är mycket eftertraktat. Fiskbenparkett är ett sorts golv som har fått sitt namn eftersom mönstret liknar fiskben. Golvet brukar vanligtvis vara i trä men färgen kan variera och du kan välja färg efter vad som passar dig och ditt hem bäst. Om du vill ha hjälp med att lägga golv kan du öppna din sökmotor och söka efter lägga fiskbensparkett + pris för att få ett flertal förslag på tillgängliga hantverkare och vad det skulle kosta.

 

Posters

En annan sorts inredningsdetalj som är ett säkert kort i alla hem är posters. Marknaden för posters är stor vilket betyder att utbudet på posters är stort och det finns massor av olika motiv att välja bland som skulle passa bra i ditt hem. Posters är ett bra sätt att få in konst i hemmet på ett billigt och enkelt sätt. Posters är enkla att byta ut och du kan variera dina motiv efter säsong. En annan sak som är väldigt trendigt just nu är tavelväggar. På en tavelvägg samlar du alla dina posters, tavlor och fotografier på en och samma vägg.

Växter

Att ha växter som en del av inredningen är snyggt, trendigt och kan hjälpa dig att må bättre. De senaste åren har allt fler fått ett intresse av att ta hand om sina växter, många uppger att de att de mår bättre psykiskt av att ta hand om sina växter. Det finns en hel del olika växter att välja bland som kräver en varierande skötsel. Det finns de växter som behöver skötsel dagligen och växter du bara behöver vattna ibland. Det kan vara svårt att ta hand om växter om man inte gjort det innan. Men om du köper dina växter i en växtbutik brukar man oftast få med skötselråd som du behöver följa om du vill att dina växter ska må bra. Du kan också be personalen om råd.

Hållbarhet

Sist men inte minst så har vi en trend som moder jord tackar oss för: hållbarhet. Många har fått ett större intresse av att köpa inredning på second hand. Dessutom är det många som säljer den inredning de inte längre har någon glädje av på second hand. För att fynda inredning på second hand är det viktigt att du håller ögonen öppna och vet vad du letar efter. Om du till exempel är ute efter att hitta fint porslin så finns det massor av gammalt porslin på second hand.