Inred ditt hem i lantlig stil

Lantlig inredning står för att många människor har en längtan till det som var förr, där bland annat naturen ger frid och lugn. Många längtar också ut till landet och därför inreder de i den lantliga inredningsstilen. Om du vill köpa lantlig inredning och gårdsromantik ska du definitivt kolla in LaLiving som har ett stort utbud av accessoarer och hemtextilier. Du hittar allt du behöver för att kunna skapa en känsla av lantlig inredning i ditt hem.

 

Gamla möbler ger bäst lantlig känsla

 

Blommor är en detalj som har en given plats i lantlig inredning. Något annat som hör den lantliga stilen till är trä och det kan du ha på väggar, golv och i form av möbler. Både nygjorda kopior och antika möbler passar i den lantliga stilen men det är något speciellt med handgjorda möbler och detaljer som är lite slitet och ser använt ut av åren som gått. Sådana möbler ger den absolut bästa känslan.

Textilier kan gärna vara blommönstrade

Om du vill inreda lantligt är ett tips att välja gardiner som är långa och tjocka i exempelvis vardagsrummet, men det går såklart med andra gardiner också – som hissgardiner. Att ha en kamin eller en öppen spis hör verkligen till den lantliga stilen. På olika textilier och tapeter kan du använda blommotiv men även rutigt och randigt. Färger som kommer från naturen hör den lantliga stilen till. Jordnära färger som blandas med gröna nyanser från naturens växtlighet är perfekt inslag. Köket är verkligen hjärtat i ett hem med lantlig inredning. Där kan det med fördel finnas målade paneler och vitrindörrar. Ett stor matsalsbord ska vara centrum i rummet. När du inreder i lantlig stil ska du komma ihåg att det är detaljerna som gör hela skillnaden. Det finns inga regler för vad som är rätt eller fel utan du ska inreda som du vill och känner för.