Inredningstips för garaget

Vissa personer bryr sig inte så jättemycket om garaget. Det är endast platsen där du parkerar bilen. Andra personer väljer dock att inreda garaget så de kan använda det till mer än endast parkering. Skulle du vara en av de personer som gärna vill använda ditt garage men inte vet hur du ska inreda det? Då kommer här några tips som kan hjälpa dig.

 

Dela upp garaget i olika delar

 

Garaget är i första hand en bilförvaring för de flesta. Det är där bilen står när den inte används, där du har dina laddboxar ifall du äger en elbil och liknande. Men många använder även utrymmet som ett förråd, ett hobbyrum eller en verkstad. Om du har ett stort garage kan du därför dela in ditt rum i ett antal olika zoner. På så sätt får du ut fler användningsområden. Börja dock med att köra in bilen för att se hur mycket plats den behöver.

 

Nya användningsområden

Innan du kan börja inreda ditt garage bör du rensa bort det gamla. Det kommer göra det lättare för dig att se hur mycket utrymme du egentligen har. Det händer att folk har ett rätt stort garage, men med alla saker som ligger runt på golvet ser det mindre ut.

Parkeringsplatsen

Ifall du har ett litet garage och är orolig att stöta in i väggarna kan du hänga upp fendrar av frigolit eller gummi. Sådana som ibland sitter på båtar för att skydda dem mot bryggor och andra båtar. Genom att montera upp dessa på väggen där du kommer parkera kan du undvika att repa bilen. Vissa väljer dessutom att hänga upp små bollar från taket som du lätt kan se. När du nuddar dessa med bilen vet du att du inte kan köra längre. Dock ser detta inte jättefint ut.

En arbetsbänk

En arbetsyta kan vara det svåraste att skapa i ett garage. Speciellt om det är mindre i storlek. Ett tips är att sätta upp en arbetsbänk på väggen. Du kommer då få plats med fler saker under. Du kan även hänga upp dina verktyg på väggen ovanför bänken. Det gör att du slipper placera ut flera lådor eller annan typ av förvaring som kan ta stor plats.

Sortera på väggarna

På tal om att hänga upp saker på väggarna, du kan även passa på att hänga ett par hyllor ännu högre upp på väggen. Sedan finns det små krokar och liknande som du kan använda till att hänga upp alla möjliga redskap, som trädgårdsredskapen.

Garagedörren/porten

För att göra det smidigare för dig att köra in och ut ur garaget kan du göra din garageport smart. Det finns sensorer du hänger upp som du sedan kan sköta via mobiltelefonen. Det sparar en del på tiden eftersom du slipper hoppa ut och in ur bilen flera gånger. Det gör även garaget säkrare.