Inredningstips för hemmakontor

 

Är du egenföretagare som jobbar hemifrån varje dag? Eller har du behovet av ett hemmakontor där du har möjlighet att spendera tid till dig själv och de uppgifter som måste göras? Det spelar egentligen ingen roll vilken anledning du har till att behöva ett hemma kontor. Det viktigaste är att du skapar ett rum med en miljö som låter dig fokusera.

Ett bra kontor behöver en balans mellan karaktär, komfort och praktiska saker. Om du endast inreder praktiskt kommer du snabbt börja känna dig oinspirerad de gånger du jobbar. På grund av detta rekommenderas det att du använder dig av möbler och inredningsdetaljer som inte bara är praktiska, utan även snygga. Det finns tre saker som ett kontor verkligen behöver, nämligen bra belysning, en bekväm stol och ett skrivbord. Här kommer vi kort och snabbt ge dig tips på vad du bör tänka på när du väljer dessa saker.

Rätt skrivbord

Vilket skrivbord som är det bästa beror på hur stort rummet är. Om du har ett stort utrymme behöver du inte tänka lika mycket på skrivbordets storlek. Om du däremot har ett mindre utrymme till hemmakontoret måste du lägga ner lite mer tanke på vilket du väljer. Ett tips är att du väljer ett skrivbord som passar i hörnet av rummet.

Skrivbordet är dessutom en utmärkt möbel att förvara saker i. Det finns skrivbord som endast består av ben och en benskiva. Som tur är finns det lådhurtsar att köpa som du kan placera under ditt skrivbord. Det ger dig bra med förvaring utan att ta upp ett stort utrymme.

Om du vill följa en speciell inredningsstil rekommenderas det att du börjar med att välja det skrivbord du vill ha. Eftersom det är en av de viktigaste möblerna du behöver kan du använda det som startpunkt till resten av inredningen.

Bekväm kontorsstol

När det är dags att välja kontors- och/eller arbetsstol är det viktigt att du först tänker på ergonomin och inte designen. Det är väldigt viktigt att du sitter bra, speciellt om du sitter hela dagen. Stolar som går att höja, sänka samt har en högre rygg är de bästa alternativen. De kan du nämligen anpassa efter hur lång du är.

Bra belysning

Det är väldigt viktigt att du har den rätta belysningen när du sitter framför en dator och arbetar hela dagen. Ett tips är att köpa en lampa som går att vinkla, det gör det lättare för dig att få ljuset där det behövs.

Precis som för de flesta rum är det naturliga ljuset alltid det bästa. Finns det stora fönster är det viktigt att du inte täcker för dem med några mörka och tunga gardiner. Välj istället en kort panel eller vita, tunna gardiner som släpper in ljuset ordentligt.