Inred med fantastiska ullmattor

Vad som är modernt skiljer sig från år till år och ibland även från säsong till säsong. Men vissa detaljer, material och stilar blir aldrig omoderna och tycks klara sig igenom det mesta av modets svängningar. Det klassiska skandinaviska uttrycket och ull är ett par exempel.

 

Den skandinaviska stilen håller genom allt

 

Över stora delar av världen är den skandinaviska stilen mycket omtyckt och uppskattad. De svala och mjuka färgerna, det avskalade och eleganta uttrycket och känslan av närhet till naturen värdesätts alltså inte bara av oss här på de mer nordliga breddgraderna. Den här typen av design ses som klassisk på grund av att den aldrig blir omodern. Möjligen kan den skifta lite i vilka färgnyanser som är mer på modet för stunden, men i övrigt är den intakt och väldigt väletablerad. Det här året, 2021, har den skandinaviska stilen fått ett extra uppsving och många vill inreda både badrum, vardagsrum och sovrum i de nordiska, stilrena färgerna och linjerna. Nyanserna går åt mjukt vitt, sand och cappuccino, och färgklickarna är blå och gröna i olika varianter. Även inredningsdetaljer som mattor har den naturliga känslan och färgskalan, och här är olika varianter av ullmatta det perfekta valet. De kan vara allt från tunna och flatvävda till robusta och flermönstrade. Oavsett om du vill ha dem klassiskt skandinaviskt eller i orientalisk stil så är de alltid eleganta.

 

Ullmattor för alla stilar och behov

I ett hem inrett i nordisk stil är ullmattor ett fantastiskt val som blir kronan på verket. Det naturliga materialet och de mjuka färgerna knyter ihop den övriga inredningen som ofta är vit och grå med inslag av blå och gröna toner samt trägolv och andra trädetaljer. Utöver det faktum att ull är ett vackert material är det också både värmereglerande och naturligt bakteriehämmande. Det är lättskött och slitstarkt, vilket gör det perfekt både för barnfamiljer och de som inte har barn. Ullmattor kan du dessutom hitta i många olika utföranden och prisklasser, både som enklare trasmattor och magnifika hantverk från både Sverige, Indien och andra länder. Det gör att mattorna är vänliga mot många olika plånböcker – du behöver inte spendera mängder med pengar för att få en fin ullmatta utan kan välja det som passar just dig, just nu. Mattorna passar dessutom lika bra i det vackra vardagsrummet som i barnens lekrum, vilket gör dem väldigt mångsidiga och anpassningsbara. Så när det är dags att titta över ditt hem och du känner att det är tid för en uppfräschning eller mindre renovering – gå även igenom mattorna och överväg om du vill byta ut de du har mot några riktigt vackra ullmattor. De passar lika bra på sommaren som på vintern och kommer inte göra dig besviken.