Inredningsmissar att undvika

Allt fler blir intresserade av inredning och för att få ett personligt hem ska du satsa på olika inredningsdetaljer som förhöjer stämningen och atmosfären. Om du letar efter snygga inredningsdetaljer ska du kika in hos Accessoryshop som även har olika accessoarer som mobilfodral. Ta en titt på deras fina stickade plädar som du kan kasta över soffkasten eller på sängen.

 

Undvik att övermöblera

För att få ett harmoniskt och balanserat hem är det viktigt att du planerar varje rum. Utan planering och för mycket saker kommer det bara bli rörigt och omysigt. I vardagsrummet är det många som gör misstaget att trycka in alldeles för många olika saker. Det är en hårfin gräns mellan ett rum som är mysigt och ett övermöblerat rum. Är rummet belamrat med möbler är det lätt hänt att rummet känns trångt och ger negativ energi. För att testa om du har för många möbler i ditt vardagsrum kan du testa att plocka bort något. Du kan också testa att möblera om för att skapa en mer luftig och skön känsla. Att ha för många kuddar är också ett misstag många gör. Soffan ser väldigt lätt rörig och prålig ut med för många kuddar. När det gäller stilleben ska du tänka less is more och hellre variera dig efter säsong istället för att trycka in för mycket prylar i ett rum.

Mixa olika färger och mönster

Att ha en röd tråd i inredningen är viktigt men för den skull behöver inte allt vara i en färg. Testa att mixa färger och olika mönster för att få ett levande rum. Allt behöver heller inte matcha perfekt eller gå ton i ton. Ta fram den kreativa sidan och testa dig fram till vad som blir bra.

Tänk på belysning

När du ska inreda ett rum ska du verkligen lägga ner tid och energi på belysningen. Många struntar nämligen i det och sätter upp en taklampa och eventuellt någon fönsterlampa och golvlampa. Ha gärna flera olika ljuskällor och punktbelysning. Det är en nyckeln för att få ett mysigt rum. Du kan i ett vardagsrum ha både golvlampor, bordslampor och taklampor, gärna i lite olika nivåer.

Gardinerna kan börja vid taket

Om du vill ha gardiner i exempelvis ditt vardags rum ska du hänga gardinerna så högt upp som möjligt, gardinerna kan börja redan vid taket. Då släpper fönstrena in maximalt med ljus och dessutom ger det en känsla av att taket är högre än vad det är.