Ändra posters och tavlor med årstiderna

Att det vi väljer att sätta upp på väggarna har stor inverkan på resten av inredningen och känslan i hela rummet, ja det vet de flesta. Man kan spendera mycket tid på att välja ut de bästa och vackraste tavlorna, men vill du skapa lite extra dynamik och dessutom enkel förändring så byter du ut en del av dem allt eftersom årstiderna växlar.

 

Välj ut tavlorna som byts

 

Att byta tavlor efter säsong kan låta som en väldigt dyr historia, och det kan det så klart också bli om du bor stort och har många tavlor på väggarna. Bor du så här men ändå vill prova idén att byta tavlor med varje ny årstid, så gäller det att välja ut endast ett fåtal av dem. Det kan till exempel vara de som finns i en speciell del av rummet eller huset, alternativt några nyckeltavlor som har större genomslagskraft och påverkan på resten utan att det blir för plottrigt. Förändringen du gör måste fungera stilmässigt, men med lite planerande så går det oftast bra. Och bor du lite mindre är det oftast ännu lättare. Vårt tips är att du går in på Gallerix och botaniserar bland deras stora, härliga utbud av posters och tavlor – här kan du hitta vackra kombinationer som kommer göra sig väldigt vackert i ditt hem oavsett om det är vintrig jul, spirande vår, frodig midsommar eller sprakande höst.

 

Låt ditt sinne följa med i förändringarna

Det härliga med att byta tavlor med de olika årstiderna är att du aldrig hinner tröttna på vad du har på väggarna. Du vet också att det du sätter upp kommer passa perfekt och du slipper ha tavlor som helt uppenbart inte alls passar med till exempel resten av juldekorationerna. Istället får ljus och stjärnor samsas med vackra vintriga bilder och kanske något värmande inramat citat. När våren börjar brista utanför fönstren är det så dags för andra tavlor, som matchar det ljusgröna, spirande och den sakta värmande solen. Låt dig inspireras av årstiderna, högtiderna och naturen, och du kan lätt köpa till någon ny tavla eller poster som passar in i dina samlingar. När du gör den här typen av förändringar på dina väggar innebär det också att du kan längta mer efter nästa byte, för det blir en förändring i atmosfären i hela huset. Det kan också hjälpa dig att skifta sinnelag mellan årstiderna, något som kan kännas väldigt skönt och uppfriskande. Så varför inte börja se dig om efter nya tavlor och posters redan idag?