Förstärk din inredningsstil med tavlor

Ett hem upplevs inte som genomtänkt eller speciellt inbjudande om det mest är kala och nakna vägar. Att rama in konstverk och vackra posters är ett väldigt bra sätt att göra ditt hem mer snyggt, hemtrevligt och stilfullt. Posters är något som har seglat upp som en inredningsfavorit hos många. Att matcha posters med ramar för att pryda väggarna är ett fantastiskt bra sätt att dels förstärka din egen inredningsstil och få ett trendigt hem. Ramar till olika motiv kan verkligen lyfta motivet i bilden på ett extraordinärt sätt om du hittar rätt ram till rätt motiv. Det finns en mängd olika tavlor och tavelramar att välja på i olika storlekar.

 

Använd motiv och färger för att uttrycka din stil

 

Om du vill inreda mer lyxigt och glamouröst ska du satsa på antingen det moderna spåret med abstrakta motiv som går i samma färgskala som din övriga inredning eller gå mer åt gammeldags Hollywood-glamour. Båda fungerar lika bra, allt beror på vad du föredrar. Om du hellre vill ha en mer naturlig och harmonisk atmosfär ska du gå mer på det naturliga spåret. Använd dig av naturliga färgskalor och svartvitt i motiven och i övriga inredningen. Exempelvis är en svartvit tavla med ett motiv från naturen ett bra val. En mer lekfull atmosfär får du genom att använda mycket färger och låta kreativiteten flöda. En färgskala med olika pasteller och primärfärger som är i en härlig symbios med varandra är perfekt. Du kan sätta upp tavlor som har samma uttryck men i olika färger. Ett minimalistiskt intryck får du genom att använda monokroma posters inramade i svarta och vita ramar.

 

Tavelväggar är snygga och populära

Sedan finns det olika sätt som du kan inreda med dina ramar. Det klassiska är att hänga upp dem på väggen. Tänk på att inte hänga tavlorna för högt. Om du har två stora tavlor kan du testa att ställa dem på golvet om det passar med din takhöjd istället för att hänga upp dem. Du kan även ställa tavlor på byråer. Att göra en tavelvägg är perfekt för att få ihop flera tavlor på samma vägg. Ett annat sätt är att hänga tavlor runt hörn. Tänk dig en tavelvägg som sträcker sig runt hörnet.