Inred snyggt och praktiskt med hissgardiner

Vackra fönster är viktigt för att helheten i ditt hem ska bli bra. Sådana skapar du bland annat med växter och prydnader, men också med gardiner. I den här texten får du reda på varför du bör satsa på hissgardiner nästa gång du köper gardiner.

 

Maximalt ljusinsläpp

Det fina med hissgardiner är att de inte täcker sidorna på fönstret. Du får med andra ord ett maximalt ljusinsläpp och kan använda hela fönsterbrädan till dina växter och prydnader. Vill du sedan ha det mörkt i rummet så är det bara att hissa ned gardinen. Visste du att det finns hissgardiner med mörkläggningsfunktion? Det gör dem perfekta att använda i exempelvis sovrum. Då kan du sova gott i mörker på natten och sedan ha ett trevligt ljusinsläpp på dagen. Gardinerna finns i mängder av varianter så att du kan hitta en modell som passar just din stil och inredning.

Ett enkelt sätt att förnya ett rum

Känns det lite trist och tråkigt därhemma? Du kanske känner dig trött på inredningen och vill ha förnyelse? Då kan nya gardiner ge ett stort lyft. Eftersom gardinerna tar upp en del av utrymmet kring fönstren blir de ett stort blickfång i rummet. Att ändra stil på gardinerna ger därmed ditt rum ett större lyft än vad du kanske tror. Varför inte ändra gardiner efter säsong? Välj skira och tunna hissgardiner på sommaren och våren och byt sedan ut dem till tjockare och mer färgglada gardiner på hösten och vintern. I samband med det kan du också passa på att byta ut tavlor och prints på väggarna så att de passar årstiden. Du kommer snabbt att märka att ditt hem får ett stort lyft och en märkbar förändring om du följer det rådet. Det kan också vara fint att låta andra textilier i rummet gå ton i ton med dina hissgardiner. Investera därför i filtar och kuddfodral som matchar dina nya gardiner.

Som du säkert förstår behöver det inte vara speciellt krångligt och dyrt att helt ändra ett rums utseende. Hissgardiner är dessutom de mest praktiska gardinerna då de ha två funktioner.