Välj rätt gardiner

 

Gardinerna kan avgöra hur ett rum ser ut. De bestämmer hur mycket naturligt ljus som släpps in vilket är en av aspekterna som avgör hur stort ett rum ser ut. Tunna, ljusa gardiner kommer få rummet att kännas mer öppet och luftigt ut. Mörka och tyngre gardiner kommer däremot få rummet att kännas mer instängt och dystert.

På grund av detta är det viktigt att du alltid tänker efter hur en viss gardin kommer påverka resten av ditt rum. Inreder du ett litet rum bör du satsa på gardiner som är tunna, inte stänger ute allt ljus och låter fönstret synas ordentligt. Om du däremot har ett stort rum som inreds är det inte lika viktigt att välja tunnare gardiner. Det ger dig lite fler valmöjligheter. Det viktigaste du bör tänka på är att gardinerna passar bra med resten av rummets inredning. Det finns flera tips på vad du bör tänka på för att hitta de rätta gardinerna för ditt hem.

Det bästa tipset du kan följa är att tänka på gardiner som accessoarer. Det är en ”mindre” detalj som kan sätta samman helheten samtidigt som det kan vara grejen som skämmer ut resten av rummet.