Så får du det mysigt och trevligt hemma

Ett trivsamt hem vill nog de allra flesta ha. För att få det behövs ofta det där lilla extra i inredningen. Att rummet är genomtänkt är nyckeln för att det ska kännas ombonat och mysigt. Oavsett vilken stil som du vill ha i rummet så finns det olika sätt som gör det så där mysigt och trivsamt. Vardagsrummet är det rummet som är viktigast att få till en mysig atmosfär i. Om du redan har en soffa men gärna skulle vilja ha en ny, är det en bra idé att förnya den med ett nytt sofföverdrag. Om du vill ha ett nytt sofföverdrag och har en IKEA-soffa ska du definitivt kolla in Bemz för att finna det du söker. Där kan du beställa tygprover om du är osäker på vilket överdrag som skulle passa bäst i ditt vardagsrum. Att fixa till din gamla soffa är dessutom mycket mer miljövänligt än att köpa en ny. När du väljer ett nytt sofföverdrag och andra textilier ska du tänka på att mixa olika material och strukturer. Det är en vanlig miss många gör att ha samma material på det mesta.

 

Fluffig matta

Att investera i en fluffig och härlig matta är ett bra tips. Se till att den binder ihop helheten och ger rummet ett mjukt och trivsamt intryck. Dessutom är en fluffig matta extra mysig under vinterhalvåret. Om du har ett stramt sofföverdrag kan en fluffig matta med längre lugg vara en bra kontrast mot soffans tyg. Att verkligen försöka göra en oas kring soffan är en bra idé. Tänk på att addera fler sittplatser så att dina eventuella gäster också ryms att sitta i din mysiga oas. Fler sittplatser kan vara någon sittpuff eller fåtölj.

Välj mustiga färger

Att använda dig av mustiga lite mörkare färger som mörkgrått och djupa nyanser av rött, grönt och blått brukar ge en trivsam stämning i ett rum. Du kan ha det på textilier, mattan, väggen eller liknande. Om ditt vardagsrum upplevs som kallt och tråkigt kan du försöka addera lite mer färg och olika mönster.