Inred med växter och lampor

 

Det är inte ovanligt att börja placera ut alla dekorationer du äger när du ska inreda ditt hem. Ibland är det svårt att veta vilka du ska välja så du ställer fram alla. Det kan leda till att rummet känns väldigt stökigt och trångt. Dessutom finns det två saker som många glömmer bort att även de är en typ av dekoration, till exempel växter och lampor.

Dekorera med växter

Växter kan ge ditt rum en ny känsla. Det svåra kan vara att välja rätt typ av växter eftersom det finns väldigt många att välja mellan. Du kan välja att placera ut endast gröna växter eller endast blommor med snygga färger. En sak att tänka på är att vissa växter behöver mer ljus jämfört med andra. Du måste därför vara noga i planeringen. Du som har svårt att komma ihåg att ta hand om växterna på rätt sätt kan välja konstblommor. De behöver inte vatten, ljus eller något annat vilket innebär att du kan placera dem var du vill i rummet. Tänk dock på att välja de som passar med resten av inredningen.

Glöm inte lamporna

Lamporna är en annan sak som många glömmer bort. De känner självklart till att lampan hjälper till att lysa upp rummet men de kan även vara en del av dekorationen. Det behöver heller inte vara ”vanliga” lampor, idag finns det alla möjliga alternativ, storlekar, lampor i olika färger och mycket mer. Ett tips är att hänga upp en liten ljusslinga runt bokhyllan eller i fönstret. Det kommer ge rummet en väldigt mysig känsla.

Genom att besöka Sköna Hem kan du hitta mer inspiration och tips om inredning och dekorationer.