Placera inte möbler mot väggen

 

Ett vanligt misstag folk för när de inreder är att placera alla möbler de har mot väggarna. Anledningen till varför de gör detta är att många tror att rummet kommer se större ut på det sättet, men i de flesta fall ger det motsatt effekt.

Skulle du vara en av personerna som gjort detta finns det lösningar som du lätt kan använda dig av. Ett tips är att dra fram alla möbler från väggen några centimeter. Det kommer se till att rummet känns mer luftigt än tidigare. I sovrummet är sängen oftast den största möbeln och vad du bör tänka på där är att ställa sängens kortsida mot väggen. Inte en långsida.

Vissa gör misstaget att ställa möblerna i mitten av rummet när de hör ”ställ inte mot väggen”. Det kommer bara se knasigt ut. Prova dig fram med var som känns bäst. Du kan alltid flytta tillbaka möblerna ifall det kändes bättre tidigare.

Skulle du ha ett stort rum som du ska inreda kan du börja med att placera möblerna en bit ifrån väggen. Ett tips är att utrymmet bakom ska vara stort nog att du kan gå förbi. Men skulle rummet vara mindre räcker det gott och väl med endast några centimeter för att det ska kännas luftigare.

Det finns en rad med andra inredningsmisstag som är vanliga, och med det flera lösningar. Det finns flera inredningsbloggar, tidningar som Expressen och företag som kan hjälpa dig hitta de bästa lösningarna för dig och ditt hem.