Diska för hand

Allmänt | Wednesday February 7 2018 2:03 pm | Comments (0)

Jag har haft diskmaskin i bra många år nu. Visst har jag gjort min beskärda del av handdiskning, som student i min lilla etta. Men sedan jag flyttat till mer permanenta boenden så har jag alltid haft diskmaskin. När man har en sådan så tänker man inte så mycket på det. Man glömmer liksom bort hur drygt det är att diska för hand. Man tänker kanske till och med att det är lite jobbigt att behöva hålla på att fylla och tömma diskmaskinen. Men vet ni – jag kommer aldrig att tänka så igen. Hoppas jag. För vår diskmaskin gick sönder för några veckor sedan, och det innebar att vi fick börja med handdisk igen. Och oj, oj, oj vad tråkigt det är att handdiska.

Äntligen lagad
Tankarna gick här hemma på om det var dags att byta diskmaskin, men sedan kom vi fram till att den är så pass ny ändå så att det är bättre att ge den en chans till och försöka laga den. Det var förstås inte vi som lagade den själva, utan vi kontaktade en vitvaruservice i Dalarna som kom och löste problemet åt oss. Henningssons Elektriska var det, närmare bestämt. Och det känns väldigt skönt. Dels så var det mycket billigare att laga än om vi hade behövt köpa en ny, men det känns också skönt att man kan få saker att hålla längre och inte bidra till slit-och-släng-konsumtionshetsen.

Satsa på kvalitet
Kommer ni ihåg när man var liten, och vhs-spelaren gick sönder. Den första tanken var att man behövde få den reparerad. I dag är den första tanken att man ska köpa en ny. Och kanske är det så att saker är av sämre kvalitet i dag så att man måste köpa nytt, och dessutom är saker så billiga i dag i jämförelse med förr – vissa saker i alla fall, även om det finns hur dyra saker som helst. Kanske är det så att vi borde satsa på att köpa dyra saker av bra kvalitet och laga dem när de går sönder. Det gäller då bara att dyrt innebär kvalitet, så att man inte bara betalar för exempelvis ett märke.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment