Planer inför sommaren

Allmänt | Tuesday May 10 2016 8:08 am | Comments (0)

Semestertiderna närmar sig med stormsteg och det är dags att börja planera årets semester. Min familj är inte sådana som planerar månader i förväg utan vi brukar ta det lite som det kommer. Vi är sällan ute på några utlandsresor och sådant som behöver bra framförhållning och vi brukar liksom inte vilja bestämma oss så långt i förväg utan helt enkelt känna oss fram när det börjar närma sig.

I år har vi bestämt oss för att vi ska ta en tur till Dalarna. Jag har tittat lite på boende och hittat ett hotell i Leksand som verkar otroligt fint. Green Hotel heter det och det har en sådan där klassisk dalastil och dessutom vad som verkar vara en fantastiskt fin utsikt över sjön Siljan. Hotellet ligger egentligen inte i centrala Leksand utan i Tällberg som är en by i Leksands kommun. Det ligger mellan Leksand och Rättvik, ungefär en kvart åt varje håll, så det ligger ganska bra till. Dessutom är det hyfsat nära till Falun, Borlänge, Mora och andra ställen i Dalarna som kan vara roliga att besöka. Då har man en massa saker att välja på när man ska bestämma vad man ska göra, till exempel ta en tur ner i Falu Koppargruva, titta på Vasaloppsmålet, gå på Carl Larsson-museet och allt vad det nu finns.

Rättvik

En fin bild på Rättvik, tyvärr utan Green Hotel. Men visst ser det idylliskt ut?


Har ni bra tips?
Kom gärna med idéer på vad vi kan göra i Dalarna! Vi åker bil och kommer som sagt att röra oss runt lite överallt i Dalarna så det spelar ingen roll var det ligger. Har ni något guldkorn så ös på bara. Det kan vara bra restauranger, mysiga caféer, roliga aktiviteter, klassiska turistmål, fina parker, spännande museer eller vad som helst egentligen. Vi är öppna för det mesta och tycker att det är roligt att utforska Sverige på olika sätt. Kommentera gärna era bästa tips!

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment