Köksinventering

Uncategorized | Tuesday October 6 2015 8:45 am | Comments (0)

Ungefär vart femte år eller så brukar jag städa alla mina skåp och lådor i köket. Jag borde egentligen göra det oftare, men det blir helt enkelt inte av. Det tar ju en hel del tid och inte är det speciellt roligt heller. När det är klart känner jag mig alltid så nöjd, för var sak ligger på sin plats och det är rent och snyggt i skåpen. Och även om jag har de bästa intentioner att hålla det så dröjer det tyvärr inte länge innan det är stökigt igen. För man orkar inte ställa tillbaka var sak på sin plats utan slänger liksom mest in saker och ting i skåpen där det finns plats.

Hur som helst, nu har jag precis gjort en rejäl städning i köket och då passade jag också på att göra en köksinventering. Man samlar ju på sig en del grejer genom åren och vissa saker ligger bara där utan att bli använda. Vissa saker har man för många av och vissa saker har man för få av. Så nu har jag rensat och gjort mig av med det jag inte behöver och skrivit en lista på vad jag ska köpa för att komplettera.

Det som saknas är bland annat påsklämmor. Dessa små rackare är flitigt använda i mitt kök på alla slags påsar och förpackningar, så det händer ibland att de är slut när man ska ta en. Nu sitter jag precis och ska beställa fler klämmor så att jag har ett bra lager. Jag har hittat riktigt bra klämmor här. Det är klämmor från WeLoc som faktiskt är originalklämman som alla andra påsklämmor är en kopia av, och det som är så bra med just de här klämmorna är den höga kvaliteten som gör att klämmorna håller länge och att de återfår sin ursprungliga form om man kör dem i diskmaskinen (man slipper sladdriga, felböjda klämmor med andra ord). Så det blir en grundsats därifrån.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment