Varför taggtråd?

Uncategorized | Thursday January 2 2014 11:07 am | Comments (0)

Varför skapar du med taggtråd? Den frågan får jag ganska ofta. Därför tänkte jag passa på att berätta det nu. Egentligen finns det väl inget bra svar, för sanningen är den att jag helt enkelt bara tycker om materialet. Det är inte så att jag har fått någon uppenbarelse, eller att jag fick en bit taggtråd av min far när jag var liten. Nej, jag gillar helt enkelt taggtråd för hur det ser ut, och det får väl duga som svar. Jag gillar att det är så vasst, inte bara det att man sticka sig på det, utan att det är så starkt och tydligt på något vis. Det kan skapa en väldigt vacker kontrast när man blandar det med mjukare material, det kan skapa häftiga skuggor när man kombinerar det med ljus, och det kan ge en känsla av att inne och ute möts på ett vackert sätt. Det är också ett väldigt tacksamt material att arbeta med eftersom man kan skapa så många olika former.

Jag gillar alla typer av taggtråd, men den rostiga varianten som varit med ett tag ligger mig extra varmt om hjärtat. Den kan skapa många härliga uttryck. Jag gillar inte bara att arbeta i taggtråd, utan tycker faktiskt också att den gör sig vacker på bild. Man kan göra väldigt fina tavlor med taggtråd, och jag tycker om att vara ute och fotografera den taggtråd jag ser. Det ger mig fina bilder, och det ger mig också inspiration till saker jag tillverkar. Om jag till exempel ser en taggtråd med ett tunt snötäcke på kanske det ger mig en idé om att göra en prydnad till jul som ser ut att vara täckt av snö. Ser jag taggtråd i ett hav av blommor ger det mig kanske en tanke om att göra en vas eller något slags blomsterarrangemang kombinerat med taggtråd. Här tänkte jag dela med mig av lite bilder på taggtråd som jag tycker är snygga, så får vi se om ni förstår hur jag tänker!

tagg1

tagg2

tagg3

tagg4

tagg5

No Comments »

No comments yet.

RSS feed. TrackBack URI

Leave a comment